FITNESS

- De juiste trainingsinstituten geeft het beste resultaat -

In fitnesstraining is de trainingsintensiteit enorm belangrijk: het is de grootste stimulans voor spiergroei. Wanneer de trainingsintensiteit wordt opgevoerd, krijgen de spieren een grotere stimulans, waardoor de groei verder toeneemt. De intensiteit van de training kan opgevoerd worden door zwaardere gewichten te gebruiken, het aantal herhalingen of het aantal sets te verhogen, meer oefeningen uit te voeren en de rustperiodes tussen de sets te verminderen.

Een goede fitnesstraining houdt rekening met je doel en de trainingsintensiteit wordt aangepast naar gelang dit doel. Je kunt verschillende redenen hebben om een fitnesstraining te volgen:

 • Kracht winnen
 • De explosiviteit van je spieren vergroten
 • Het uithoudingsvermogen van je spieren doen toenemen
 • Een grotere spieromvang krijgen

 

Alle bovenstaande doelen zijn haalbaar door een goed uitgewerkte fitnesstraining te volgen. Ieder doel vraagt om een andere manier van trainen. Onze fitnessinstructeurs weten precies wat het beste bij je past en zullen je daarin zo goed mogelijk begeleiden.

 

CARDIO FITNESS

- Breng uw hart- en longfuncties op het juiste niveau -

Hierbij gaat het om een vorm van fitness waarbij het hart-long systeem centraal staat. Middels computergestuurde programma's met hartbewaking wordt er vanuit een testpositie getraind om een bepaalde conditieverbetering te bereiken. Hiertoe kan men onder andere gebruik maken van de

 

 • Fietsergometer
 • Stepper
 • Roeimachine
 • Rotex
 • Loopband

 

Wij beschikken over de kennis en ervaring om een goed trainingsschema op te zetten waarbij uw doelstellingen centraal staan.

 

SENIORENFITNESS

- Actief bezig zijn en direct uw conditie op peil brengen -

 

Ouder worden heeft zo zijn gevolgen voor de gezondheid. Het lichaam wordt minder belastbaar en zal dus ook blessuregevoeliger worden. Osteoporose en hart- en vaatziekten zijn enkele voorbeelden van klachten die veel voorkomen bij oudere mensen en die veroorzaakt worden door te weinig lichaamsbeweging. Daarom is het belangrijk om ook op latere leeftijd regelmatig te bewegen. Seniorenfitness is hier een goed voorbeeld van.

 

Indien u twijfelt over uw eigen mogelijkheden dan is het verstandig vooraf overleg te plegen met uw huisarts. Samen kunt u dan kijken welke belasting, op basis van uw leefgewoonten, voor u aanvaardbaar is.

 

Als "senior" bent u in elk geval van harte welkom bij B-fit Bakel. Met onze kennis en ervaring zullen wij u begeleiden zodat u op een ontspannen en verantwoorde manier kunt werken aan uw gezondheid.

Als laatste willen we nog vermelden dat wij speciale tarieven hanteren voor de 49-plussers!

 

KRACHTTRAINING

- Krachttraining heeft een positieve invloed op uw gezondheid -

Krachttraining heeft als doel je spieren te verstevigen en eventueel te vergroten. Om dit te kunnen bereiken moet je gebruik maken van een progressief gewicht, een gewicht wat dus in de loop van een trainingsperiode kan worden verzwaard.

Je hebt verschillende soorten gewichten waarmee je kunt werken:

 

 • Lichaamsgewicht (denk aan buikspieroefeningen)
 • Vrij gewicht (halterstangen en dumbells)
 • Toestellen (machines met gewichtsverzwaring)
 • Rubbers en veren

 

Door je spieren te belasten ontstaan er microscopisch kleine scheurtjes in je spieren die door je eigen lichaam worden gerepareerd en vervolgens versterkt. Behalve het trainen is het dus ook belangrijk om de nodige rust te nemen na een trainingssessie, de zogenaamde hersteltijd.

 

Lees hier meer over de vele voordelen die er uit het doen van krachttraining te halen zijn.

 

VACU STEP

- De vetverbrander voor Billen, Buik en Benen -

 

Behoort u ook tot de 80% van de vrouwen die ondanks regelmatig sporten en gezond eten wel overal afvallen, alleen niet bij de Billen, Buik en Benen. Is dat niet om moedeloos van te worden? Wij maken daar een eind aan met de Vacu Step, een modern staaltje techniek dat gebruikt wordt om in de kortst mogelijke tijd de omvang van de Billen, Buik en Benen te verminderen.

 

Het principe van de unieke Vacu step berust op een combinatie van bewegen in een vacuüm ruimte dat zorgt voor een betere doorbloeding van het weefsel bij Billen, Buik en Benen, waar normaal altijd een mindere doorbloeding plaatsvindt. Testen hebben eenduidig bewezen: met de Vacu Step verliezen vrouwen driemaal zoveel omvang bij Billen, Buik en Benen als bij een normale vetverbrandingstraining. Tevens bereikt men een duidelijk zichtbare verbetering van het huidbeeld waarmee de Vacu Step een probaat middel is tegen hardnekkige cellulitis.

 

U zult versteld staan over de resultaten van de Vacu Step, want vanaf de eerste keer zult u zelf constateren dat uw huid weer gladder en egaler wordt en dat de omvang bij Billen, Buik en Benen duidelijk vermindert. De begeleiding van het Vacu Step programma gebeurt door speciaal hiervoor opgeleid personeel, zodat u verzekerd bent van een maximaal resultaat uit deze behandelmethode. Zij kunnen u optimaal adviseren ten aanzien van het aantal behandelingen in combinatie met een verantwoord voedingsadvies.

 

SPINNING

- Berg op, berg af, demarreren en aanvallen binnen 4 muren -

Spinning is een groepsles van circa 45 minuten. Je zit hierbij op een spinningbike. Een soort hometrainer met een zwaar vliegwiel. Onder begeleiding van de instructeur(trice) maak je een ´fietstocht´ waarin verschillende snelheden en weerstanden elkaar afwisselen. Er zal gefietst worden op muziek en aan de hand van het tempo van de muziek wordt de techniek aangepast.

 

Alle spinninglessen zijn geschikt voor alle niveau´s. Een beginner en een gevorderde fietser kunnen naast elkaar zitten. Iedereen traint op zijn eigen niveau en met zijn eigen weerstand.

 

Extra spinningles op

maandag 19.00u en 20.00u

 

dinsdag 10.00u en 19.00u

donderdag 10.00u en 19.30u

vrijdag 10.00u

 

De fiets

Met de spinninglessen gebruiken wij de Spinner NXT, zijn de officiële spinningfietsen, hebben een aluminium frame en een vliegwiel met een gewicht van twintig kilogram.

 

MAXUVIBE KANTELVIBRATIE

- Vibratietraining zorgt voor een gezond lichaam en een gezonde geest -

 

 

B-Fit is in de regio de eerste en enigste die deze MaxuVibe kantelvibratie in zijn sportcentrum heeft. In een korte tijd veel resultaat dus tijd besparend.

Vibratietraining met de MAXUVIBE zorgt voor een gezond lichaam en een gezonde geest, een vitaler gevoel en een mooier uiterlijk. Vet verbranden, cellulitis bestrijden, een ontspannen massage of een totale work-out - de MaxuVibe biedt dat alles!

 

Op een eenvoudige manier kan iedereen snel, effectief, comfortabel en met minimale inspanning duidelijk merkbare resultaten behalen.  In minder dan tien minuten - en zonder uitgeput te raken - behaal je met de MAXUVIBE al een optimaal rendement.

 

Wat zijn de unieke effecten van kantel-vibratietraining.

Bij vrijwel elk ander vibratieprincipe is er alleen een verticale bewegingsuitslag. Bij kantelvibratie echter wordt een trilplaat gebruikt die licht kantelt. De MAXUVIBE heeft een geavanceerde vorm hiervan, waardoor linker- en rechterbeen afwisselend omhoog worden geduwd, zodat er een bekkenkanteling als bij een loopbeweging ontstaat, dat door ons lichaam als natuurlijk ervaren wordt. Doordat  ook de rug iets kantelt worden meer spieren getraind en kunnen gewrichten beweeglijker gemaakt worden.

 

Lees hier meer over de voor u te behalen voordelen

 

 

PILATES (GRONDOEFENINGEN)

- Op een zachte manier je lichaam sterk maken -

Pilates is de fitnesshype van dit moment: een totaaltraining voor lichaam en geest op basis van natuurlijke bewegingsvormen waarbij je totale spierketens traint. De Pilates Methode is in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld door Joseph Pilates. Joseph Pilates was zijn tijd ver vooruit met deze mind & body trainingsmethode. Doel van Pilates is het creëren van een evenwichtig, sterk spiersysteem en een soepel lichaam, waarin overbelaste spieren worden ontlast en verwaarloosde spieren weer worden geactiveerd en versterkt.

 

Tot ongeveer tien jaar geleden was Pilates een goed bewaard geheim van professionele dansers die het gebruikten om te herstellen van blessures en om hun danscapaciteiten te vergroten. Pilates wordt nu in veel breder verband gewaardeerd en is in Engeland en Amerika al jaren bijzonder populair. Het helpt in de hedendaagse strijd tegen burn-out, stress en lichamelijk ongemak.

 

Perfect Pilates is niet hetzelfde als de oude Pilates methode; Perfect Pilates is aangevuld met actuele wetenschappelijke inzichten en is daarom veiliger en effectiever.

 

Lees hier meer over de basisprincipes van Perfect Pilates en voor wie het voordelen kan opleveren.

 

 

BEDRIJFSFITNESS

- Fitte werknemers verzuimen minder! -

Steeds meer bedrijven in Nederland kiezen voor

Bedrijfsfitness. Dat is niet verwonderlijk.

Zieke werknemers kosten werkgevers en de

overheid jaarlijks immers miljarden euro’s.

U als werkgever weet als geen ander hoe duur

het is als een werknemer tijdelijk of voor langere

duur uitvalt. Investeren in een gezonde en actieve

levensstijl loont, zo blijkt uit onderzoek.

Fitte medewerkers presteren beter, zijn minder

vaak ziek en absent, zitten beter in hun vel en

zijn productiever. Zo snijdt het mes voor u als

werkgever aan twee kanten: minder ziektekosten

én beter presterende medewerkers.

Gezonde en gemotiveerde medewerkers zijn

immers het belangrijkste kapitaal van uw

bedrijf.

 

Waarom B-Fit?

Sinds 2003 werken wij vol enthousiasme in

ons sportcentrum B-Fit in Bakel. We zijn een klein

en zeer gezellig sportcentrum met vakkundig

personeel, waar we onze aandacht voor

begeleiding en gezelligheid voorop stellen, met

persoonlijk op maat geschreven trainingsschema’s.

U kunt ook genieten van een lekker kopje koffi e na

de training om met collega’s of vrienden even bij

te praten.

Wij hebben gekozen voor uitstekende apparatuur.

Laagdrempelig: voor iedereen, dik, dun, jong of

oud voelt zich bij ons thuis.

 

LEES MEER OVER BEDRIJFSFITNESS

 

SPORTMASSAGE

- Op een ontspannen manier je lichaam soepel houden -

 

Bij de term "sportmassage" zou men kunnen denken dat deze vorm van massage enkel bestemd is voor sporters. Maar dit is zeker niet het geval.

 

We bewegen vaak te veel ineens, te intensief of op een verkeerde manier. Dit kan gebeuren tijdens het sporten, maar bijvoorbeeld ook op het werk en bij het doen van het huishouden. Dit kan spierpijn, blessures en ophopingen van afvalstoffen als resultaat hebben. Wanneer het lichaam hier niet voldoende van herstelt, kan overbelasting het gevolg zijn.

 

Wanneer sportmassage?

Sportmassage is bedoeld ter ondersteuning van het lichaam voor, tijdens en na een prestatie. En of die prestatie nu geleverd wordt tijdens het sporten of gedurende dagelijkse bezigheden maakt voor het effect op het lichaam in wezen niet uit.

 

Voor de prestatie

Voorafgaand aan een lichamelijke prestatie kan sportmassage worden toegepast om de spieren te activeren. Een dergelijke massage zal dan ook een stimulerend karakter hebben. Overigens is deze vorm van sportmassage niet bedoeld ter vervanging maar ter aanvulling van een goede warming-up.

 

Tijdens de prestatie

Tussen twee opeenvolgende prestaties in, bijvoorbeeld een pauze tijdens een wedstrijd of training, kan sportmassage helpen de spieren "paraat" te houden.

 

Na de prestatie

Na een prestatie zitten de spieren vaak vol afvalstoffen. Het lichaam moet hiervan herstellen en een sederende (= ontspannende) massage kan een goede bijdrage leveren aan een sneller herstel. Uiteraard in combinatie met een goede cooling-down.

Kom voor vragen of het maken van een afspraak even naar de balie.

 

B-fit Bakel

Schoolstraat 2

5761 BV  Bakel

0492 - 345 307

 

Algemene voorwaarden

Privacy statement

OPENINGSTIJDEN (klik hier)

CONTACT